رمزگذاري روي درايورهاي ويندوز

۳ بازديد
جالب است بدانيد كه اين ابزار براي اولين بار در ويندوز ويستاي مايكروسافت ارائه شد و موفق بودن آن سبب شد تا مايكـروسافت آن را در ويندوز هفت خود نيز ارائه كند. اهميت اين موضوع به خوبي مشخص است. قطعا شما نيز تاييد مي‌كنيد كه بسياري از كاربران، علاقه فراواني به استفاده از نرم‌افزارهاي رمزگذاري و قفل‌گذاري روي فايل‌ها و درايوهاي سيستم خود دارند. اين درخواست مي‌تواند از جهتي به دليل نياز به حفظ اطلاعات شخصي و خصوصي كاربران باشد و از جهتي نيز به دليل نياز به محرمانه نگه داشتن برخي اطلاعات مطرح شود.

برخي كاربران براي دستيابي به اين هدف از نرم‌افزارهايي استفاده مي‌كنند كه توسط شركت‌هاي مختلف طراحي شده است. البته مشكلي كه در اين زمينه وجود دارد اشكالات برخي از اين نرم‌افزارهاست كه در مواردي سبب شده است كاربران استفاده‌كننده از آن‌ها اطلاعات خود را به‌طور كامل از دست بدهند. به همين دليل است كه كاربران از ابزار ويژه مايكروسافت براي رمزگذاري روي درايوها كه مي‌تواند از هر نرم‌افزار ديگري مطمئن‌تر باشد، اعتماد كرده‌اند و از آن استفاده مي‌كنند.

چگونه كار مي‌كند؟
اولين اقدام مراجعه به كنترل پنل ويندوز و كليك روي آيكن مربوط به اين ابزار است. سپس صفحه‌اي در مقابل چشمان شما ظاهر خواهد شد كه امكان استفاده از امكانات پيش‌بيني شده را براي شما فراهم مي‌سازد. در اين صفحه علاوه بر درايوهاي سيستم شما، حافظه‌هاي جانبي شامل حافظه‌هاي فلش، حافظه‌هاي جانبي مانند حافظه تلفن همراه و يا هاردديسك‌هاي اكسترنال نيز نمايش داده مي‌شود كه به كاربر امكان مي‌دهد آن‌ها را نيز قفل‌گذاري كند. در اين مرحله بايد پـس از انتخاب درايـو مورد نظر بـراي قفل‌گذاري، روي گزينه Turn On BitLocker كه در مقابل آن تعبيه شده است، كليك كنيد.

با انجام اين كار پنجره جديدي باز خواهد شد. در اولين گام سيستم از شما مي‌خواهد تا كلمه عبور مورد نظر خود را براي تعيين به عنوان رمز ورودي به اين درايو انتخاب كنيد. بعد از تايپ كلمه عبور مورد نظر و تكرار آن، روي گزينه Next كليك كنيد. حال زمينه‌اي فراهم مي‌شود تا كلمه رمزي را براي روز مبادا و براي زمان مورد نياز احتمالي براي بازيابي رمز تعيين شده، ذخيره كنيد.

در اين مرحله 3 راه‌حل پيش روي شما قرار خواهد داشت. حالت اول ذخيره‌سازي كلمه بازيابي روي حافظه جانبي است كه به شما امكان مي‌دهد اين كلمه را روي حافظه فلش و يا ساير حافظه‌هاي جانبي ذخيره كنيد. در حالت دوم مي‌‌توانيد اين كلمه را در سيستم خود و در يكي از درايوها ذخيره كنيد و حالت سوم نيز امكان تهيه نسخه چاپي از آن را به شما مي‌دهد.فراموش نكنيد اين كلمه بازيابي، داراي اهميت ويژه‌اي است و در صورتي كه رمز ورود به درايو قفل شده را فراموش كنيد، مي‌توانيد از اين كلمه براي بازيابي آن استفاده كنيد. بنابراين در ذخيره‌سازي آن دقت كافي داشته باشيد.

با انجام اين كار تقريبا كار شما براي قفل‌گذاري روي درايو مورد نظر به پايان مي‌رسد. با كليك روي گزينه‌هاي پاياني عمليات رمزگذاري اطلاعات آغاز مي‌شود. اين عمليات بسته به حجم اطلاعات شما زماني را به خود اختصاص خواهد داد كه ممكن است كمي طولاني باشد. با پايان يافتن اين عمليات درايو مورد نظر شما با علامت قفل نمايش داده خواهد شد و از آن پس تنها شما و ساير كاربراني كه به واسطه شما رمز تعيين شده را در اختيار دارند مي‌توانند اطلاعات ذخيره شده در اين درايو را مشاهده كنند.

چه نرم‌افزارهاي ديگري وجود دارد؟
حال كه از رمزگذاري روي درايوها و فايل‌ها سخن به ميان آمد، مناسب است برخي از نرم‌افزارهاي ارائه شده در اين زمينه را نيز به شما عزيزان معرفي كنيم. هر چند همان‌طور كه گفته شد استفاده از اين نرم‌افزارها با كمي ريسك و خطر همراه است، با اين وجود ممكن است برخي از كاربران تمايلي به استفاده از آن‌ها را داشته باشند.

از جمله نرم‌افزارهايي كه در اين زمينه ارائه شده است مي‌توان به Folder Lock اشاره كرد.اين نرم‌افزار نيز امكان رمزگذاري روي فايل‌هاي مختلف را در اختيار كاربر قرار مي‌دهد. همچنين مي‌توان از برنامه Ashampoo Magical Security به عنوان يكي ديگر از برنامه‌هاي كاربردي در اين حوزه نام برد كه مي‌تواند به برخي از نيازهاي شما پاسخ دهد.

منبع: باشگاه خبرنگاران


تا كنون نظري ثبت نشده است
امکان ارسال نظر برای مطلب فوق وجود ندارد