راه كاهش تشنگي در ماه رمضان

۵ بازديد
راه كاهش تشنگي در ماه رمضان پرتال آكاايران سايت تندرستي آكا بخش مقالات سلامت قسمت اسلام و سلامت- راه كاهش تشنگي در ماه رمضان راه كاهش تشنگي در ماه رمضان اسلام و سلامت - راه كاهش تشنگي در ماه رمضان سر كشيدن آب زياد بين غذاي سحري، به اميد جلوگيري از تشنگي در طول روز اشتباه است، چون باعث رقيق شدن شيره معده و در نتيجه نفخ و اختلال در هضم مي شود. از طرفي، خوردن ميوه در هنگام سحر ، علاوه بر مقاومت بيشتر در مقابل تشنگي، باعث رفع مشكل يبوست هم مي شود. توصيه مي شود جهت تامين آب لازم، از حدود يك ساعت بعد از افطار تا نيم ساعت قبل از سحر، دست كم شش ليوان آب بنوشيد. توجه داشته باشد كه از خوردن چاي پُررنگ ، قهوه، كاكائو و موادي كه باعث دفع بيشتر آب (به علت مدر بودن) از بدن مي شوند، (به خصوص در سحري) پرهيز كنيد. براى از بين بردن يا كم كردن عطش شديد در اين ماه چه بايد كرد؟براى فهم اين سؤال به اين مثال توجه كنيد: مزرعه اى را در نظر بگيريد كه در كنار يك رودخانه پُرآب است. براى اين كه بتوانيم اين مزرعه را به صورت دائم آبيارى كنيم و از حملات احتمالى آب در فصول گوناگون در امان نگه داريم، سدى مقابل آب مى زنيم تا بتوانيم آب را مهار كرده و با ايجاد روزنه هايى در سد به صورت دائم و كنترل شده مزرعه مان را آبيارى كنيم. در ماه مبارك رمضان نيز بايستى سدى در بدنمان بسازيم كه بتوانيم آب و مواد غذايى را كه در سحرى مصرف كرده ايم به صورت يكنواخت و دائم در طول روز به قسمت هاى مختلف بدنمان برسانيم. اين كار را مى توانيم با مصرف مواد غذايى پُرفيبر(سبزيجات و ميوه ها) انجام دهيم. اين گروه از مواد غذايى با احاطه ساير گروه هاى غذايى خورده شده: اولا باعث مى شوند آنزيم هاى گوارشى به صورت آرام آرام روى مواد غذايى اثر كنند. ثانيا با كم كردن سرعت جذب مواد غذايى باعث مى شوند كه بدن به آهستگى و در فرصت مناسب به جذب مواد غذايى اقدام كند تا هم دچار خستگى كمترى شود و هم از افزايش ناگهاني قند خون و ترشح انسولين بالاى بعد از آن جلوگيرى كند. بنابراين توصيه مى شود در سحرى از مواد غذايى پرفيبر مثل سبزيجات و بالاخص ميوه ها استفاده كنيد، چرا كه ميوه ها اولا منبع سرشارى از فيبر هستند، و ثانيا قند موجود در ميوه ها در حالت خالص و بدون فيبر هم ديرتر از قندهاى ساده جذب مى گردد كه اين امر سبب مى گردد فرد ديرتر احساس گرسنگى نمايد. مواد غذايى پرفيبر آب زيادى را در خود جذب كرده و بدن مى تواند آب را به آهستگى جذب كند و احساس تشنگى، ديرتر عارض مى گردد. يكى از مكانيسم هاى احساس گرسنگى، خالى بودن معده است. فيبرها سرعت حركت مواد غذايى را نيز كاهش مى دهند و اين مساله باعث مى شود كه مكانيسم مذكور ديرتر شروع شود. مصرف آب به مقدار فراوان در وعده سحرى و بالاخص ما بين غذا توصيه نمى شود، زيرا باعث رقيق شدن اسيد و آنزيم هاى گوارشى شده و اختلال در روند هضم را باعث مى شود. چه مواد غذايى را بهتر است در اين ماه، در رژيم غذايى خانواده قرار داد؟به طور خلاصه توصيه مى شود از مواد غذايى زير در ماه مبارك رمضان بيشتر استفاده كنيد: در وعده سحرى: - از غذاهايى كه داراى قندهاى مركب هستند مثل ميوه جات بيشتر استفاده شود. - از غذاهاى حاوى فيبر مثل سبزيجات وميوه جات بايستى بيشتر استفاده شود. - از مواد غذايى سرخ شده ، پرچرب و شيرين پرهيز گردد. - از غلات و حبوبات به ميزان دلخواه در غذاى سحرى استفاده گردد. - مصرف بيش از حد گوشت در سحرى توصيه نمى گردد. - مصرف آب قبل از شروع سحرى و در بين وعده هاى غذايى توصيه نمى شود. - مصرف ادويه جات و غذاهايى مثل كله پاچه، سيرابى و... در سحرى توصيه نمى شود. در وعده افطارى و شام : - شروع افطارى بايستى با چند عدد خرما، همراه با كمى آب ولرم يا شير ولرم باشد. - سعى شود بين افطارى و شام فاصله اي وجود داشته باشد. - شروع افطارى همراه با نوشيدنى هاى خنك نباشد، بلكه حتما بايد ولرم باشد. سوپ انتخاب خوبي است. - مصرف بيش از حد مواد غذايى پُرچرب و شيرين در افطار سبب تشنگى و به دنبال آن مصرف زياد آب مى شود، در نتيجه با كاهش غلظت اسيد و آنزيم هاى گوارشى موجب اختلال در هضم و جذب مواد غذايى مى شود. دكتر رضا آمري نيا- پزشك و متخصص تغذيه براى از بين بردن يا كم كردن عطش شديد در اين ماه چه بايد كرد؟ براى فهم اين سؤال به اين مثال توجه كنيد: مزرعه اى را در نظر بگيريد كه در كنار يك رودخانه پُرآب است. براى اين كه بتوانيم اين مزرعه را به صورت دائم آبيارى كنيم و از حملات احتمالى آب در فصول گوناگون در امان نگه داريم، سدى مقابل آب مى زنيم تا بتوانيم آب را مهار كرده و با ايجاد روزنه هايى در سد به صورت دائم و كنترل شده مزرعه مان را آبيارى كنيم. در ماه مبارك رمضان نيز بايستى سدى در بدنمان بسازيم كه بتوانيم آب و مواد غذايى را كه در سحرى مصرف كرده ايم به صورت يكنواخت و دائم در طول روز به قسمت هاى مختلف بدنمان برسانيم. اين كار را مى توانيم با مصرف مواد غذايى پُرفيبر(سبزيجات و ميوه ها) انجام دهيم. اين گروه از مواد غذايى با احاطه ساير گروه هاى غذايى خورده شده: اولا باعث مى شوند آنزيم هاى گوارشى به صورت آرام آرام روى مواد غذايى اثر كنند. ثانيا با كم كردن سرعت جذب مواد غذايى باعث مى شوند كه بدن به آهستگى و در فرصت مناسب به جذب مواد غذايى اقدام كند تا هم دچار خستگى كمترى شود و هم از افزايش ناگهاني قند خون و ترشح انسولين بالاى بعد از آن جلوگيرى كند. بنابراين توصيه مى شود در سحرى از مواد غذايى پرفيبر مثل سبزيجات و بالاخص ميوه ها استفاده كنيد، چرا كه ميوه ها اولا منبع سرشارى از فيبر هستند، و ثانيا قند موجود در ميوه ها در حالت خالص و بدون فيبر هم ديرتر از قندهاى ساده جذب مى گردد كه اين امر سبب مى گردد فرد ديرتر احساس گرسنگى نمايد. مواد غذايى پرفيبر آب زيادى را در خود جذب كرده و بدن مى تواند آب را به آهستگى جذب كند و احساس تشنگى، ديرتر عارض مى گردد. يكى از مكانيسم هاى احساس گرسنگى، خالى بودن معده است. فيبرها سرعت حركت مواد غذايى را نيز كاهش مى دهند و اين مساله باعث مى شود كه مكانيسم مذكور ديرتر شروع شود. مصرف آب به مقدار فراوان در وعده سحرى و بالاخص ما بين غذا توصيه نمى شود، زيرا باعث رقيق شدن اسيد و آنزيم هاى گوارشى شده و اختلال در روند هضم را باعث مى شود. چه مواد غذايى را بهتر است در اين ماه، در رژيم غذايى خانواده قرار داد؟ به طور خلاصه توصيه مى شود از مواد غذايى زير در ماه مبارك رمضان بيشتر استفاده كنيد: در وعده سحرى: - از غذاهايى كه داراى قندهاى مركب هستند مثل ميوه جات بيشتر استفاده شود. - از غذاهاى حاوى فيبر مثل سبزيجات وميوه جات بايستى بيشتر استفاده شود. - از مواد غذايى سرخ شده ، پرچرب و شيرين پرهيز گردد. - از غلات و حبوبات به ميزان دلخواه در غذاى سحرى استفاده گردد. - مصرف بيش از حد گوشت در سحرى توصيه نمى گردد. - مصرف آب قبل از شروع سحرى و در بين وعده هاى غذايى توصيه نمى شود. - مصرف ادويه جات و غذاهايى مثل كله پاچه، سيرابى و... در سحرى توصيه نمى شود. در وعده افطارى و شام : - شروع افطارى بايستى با چند عدد خرما، همراه با كمى آب ولرم يا شير ولرم باشد. - سعى شود بين افطارى و شام فاصله اي وجود داشته باشد. - شروع افطارى همراه با نوشيدنى هاى خنك نباشد، بلكه حتما بايد ولرم باشد. سوپ انتخاب خوبي است. - مصرف بيش از حد مواد غذايى پُرچرب و شيرين در افطار سبب تشنگى و به دنبال آن مصرف زياد آب مى شود، در نتيجه با كاهش غلظت اسيد و آنزيم هاى گوارشى موجب اختلال در هضم و جذب مواد غذايى مى شود. دكتر رضا آمري نيا- پزشك و متخصص تغذيه
تا كنون نظري ثبت نشده است
امکان ارسال نظر برای مطلب فوق وجود ندارد